2019. május 23-án a Cseh-Magyar Kereskedelmi Kamara által szervezett delegáció érkezése alkalmából megrendezésre kerül a Cseh-Magyar Üzleti Fórum a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Az Üzleti Fórumra várjuk mindazon vállalkozások, intézmények jelentkezését, akik Csehországból keresnek potenciális üzleti partnereket.

 

Hungary’s largest industrial presentation was attended by all leading branches involved in the expansion of industrial digitalization, also known as Industry 4.0. Machine tool industry and other machine industry operators, robot manufacturers, electronics companies, logistics representatives and automation representatives all attended the event at the HUNGEXPO Budapest Fair Center in great numbers.

Az EP szerint 2022-ig be kell tiltani a lehetséges rákkeltő anyagok közé sorolt glifozát használatát. A tagállamok november 27-én úgy döntöttek, hogy további 5 évig engedélyezik azt. Habár hosszú ideje vitatják hatását az emberi szervezetre, a glifozát az egyik legelterjedtebb és legnagyobb mennyiségben alkalmazott gyomirtó szer a világon. Az Európai Bizottság 2016-ban arra tett javaslatot, hogy további 15 évvel hosszabbítsák meg a glifozát tartalmú növényvédő szerek használatának engedélyezését. A tagállamok tiltakozása miatt végül először 10, majd 5 évre csökkentette a javaslatát, így végül a tagállamok többsége rábólintott a hosszabbításra.

A Hiventures és az MVM Csoport inkubációs cége, a Smart Future Lab Zrt. között létrejött megállapodás értelmében a két cég a továbbiakban együttműködve dolgozik a jelen és a jövő innovatív elképzeléseinek megvalósításán.

A mezőgazdasági nagyvállalat sikerének titka a több évtizednyi tapasztalat, a széleskörű üzleti kapcsolatok, a kiváló szakembergárda, valamint a kimagasló minőségű termékek.