A mátranováki Bombardier Transportation Hungary Kft. Európa egyik legmodernebb forgóváz gyártó üzeme. Termelékenysége és sikere a folyamatos befektetések, a modernizációra való törekvés és az intenzív képzési programok eredménye. A fejlesztések mellett kiemelkedő figyelmet fordítanak a biztonság és egészségvédelem politikájára. Az IPARI RIPORTOK-nak adott exkluzív interjúnkban a vállalat igazgatóját, Dominiek Laveyne-t kérdeztük, aki 2011-ben kezdte el munkásságát a vállalatnál, miután Belgiumból Magyarországra költözött.

Pályafutása során dolgozott a feldolgozóipar területén más európai gyáraknak, ahol vezetői tapasztalatot szerezett. A vállalatnál azért szeret dolgozni, mert olyan termékeket hoznak létre, amelyek hozzájárulnak egy jobb holnaphoz a forgalmi torlódás csökkentésével, a levegőminőség javításával és az emberek napi kényelmes, biztonságos szállításával. A jövőbeli kihívások leküzdéséhez egy kiváló menedzsment csapat, képzett és motivált munkaerő adja a biztonságot.

 

Hogyan jött létre a mátranováki Bombardier Transportation Hungary Kft.?

A gyárat 1969-től fokozatosan építette fel a GANZ-MÁVAG, mint zöldmezős beruházást, hidak, daruk és egyéb acélszerkezetek készítése céljából. A 80-as évek kezdetére a termékeiket bővítették mozdonyok alvázainak és forgóvázainak gyártásával a magyar vasutak (MÁV) és külföldi piacok, mint Egyiptom és Malajzia, részére. A vállalat 1995-ben elkezdett forgóváz kereteket gyártani a Bombardier számára, ami később megvette a gyárat, amely 2005 márciusától már, mint BTH működött. Kizárólag a Bombardier belső ügyfeleink gyártunk a németországi Siegen-be és a franciaországi Crespin-ba. Jelenleg 11 aktív projektünk van, vasúti forgóvázkeretek gyártunk Anglia, Németország, Franciaország, Belgium és Svédország területén működő megrendelőknek. Fő tevékenységünk magába foglalja a manuális és robothegesztést, valamint az acéllemezből vágott alkatrészek gyártását. Rendelkezünk egy nagyon erős minőség ellenőrző csapattal, amelyet egy NDT (Roncsolás mentes teszt) létesítmény és egy laboratórium támogat. Gyártásunkban két-három műszakban dolgozunk, de vannak olyan területek, ahol folyamatos a gyártás (12-12 óra).

 

Milyen jelentős események voltak a Bombardier Transportation Hungary Kft. működésében?

Számos nagy projektünk volt az utóbbi 13 évben, amelyek egy része évekig tartott és a megrendelések miatt számos projektre hosszabbítást is kaptunk. A legjelentősebb ezek közül a FLEXX ECO platform, amely 3 projektet foglal magába, melyeket ugyanazon a gyártósoron készítünk. Az 1639 keretre szóló megrendelés az új londoni Elisabeth metróvonal és a LoTrain külvárosi vonat, valamint a stockholmi C30 metró részére érkezett. Ezek a járművek a kisebb és könnyebb FLEXX ECO forgóvázakkal rendelkeznek, amelyek az előző vonatokhoz képest 30 %- kal kevesebb villamos energiát használnak fel. A projekt kivitelezésére terveztünk egy egyedi, a hegesztő robotcellát is magába foglaló gyártósort, amelyen a projekt kezdetétől számított hat hónapon belül 61 %- kal csökkentettük az átfutási időt. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy 1 keret elkészítéséhez felhasznált gyártási idő több mint a félere csökkent köszönhetően a felhasznált technológiáknak, mint a 6S, az ANDON, a KANBAN és más rendszerek. Vállalatunk és gyárunk számára ez egy kiemelkedően sikeres projekt.

 

Melyik termék adja a legnagyobb forgalmat?

A forgóváz-gyártás területén a Bombardier Transportation legértékesebb stratégiai partnere vagyunk, mivel minden termékünk nagyon magas színvonallal, kivételes tervezéssel és gyártási technológiával rendelkezik nem csak a vállalaton belül, hanem a forgóvázkeret-gyártók körében is. A Bombardier Transportation termékportfólióját így bővítjük a vonatok egyik legfontosabb és legbiztonság kritikusabb elemével. Magas szaktudásunknak köszönhetően a hegesztési technológiák területén többször kapunk felkérést a Bombardier más gyárain belüli szaktanácsadásra és műszaki segítségnyújtásra, főleg, ha egy hasonló projektet indítanak.

 

Milyen fejlesztések vagy innovációk voltak az elmúlt években?

Gyártási részlegként nem rendelkezünk kutatás-fejlesztési központtal, viszont az egészségvédelem és munkabiztonság területén sokat fejlesztettünk, valamint beruháztunk olyan eszközökbe, mint például a hegesztőrobotok, forgatók, termelés nyomon követő rendszerek, minőségmérő rendszerek stb.

Stratégiák terén, mivel egy nagyobb szervezet részesei vagyunk, egységesen követjük a vállalat stratégiai céljait. Cégünk egészének fő prioritásai az egészség, a biztonság, a környezetvédelem, a minőség, az időben történő szállítás, a készpénz- és a költséghatékonyság.

 

Mi teszi a vállalatot vagy annak termékeit egyedivé?

A Bombardier Transportation piacvezető szerepet tölt be a vasúti ágazat területén, amely innovatív, biztonságos, személy- és környezetbarát termékekkel és szolgáltatásokkal rendelkezik. Vállalati és helyi szinten is nagy tapasztalattal rendelkezünk, a termékeinket az általunk fejlesztett, bizonyítottan működő technológiák felhasználásával készítjük az ügyfeleink igényeihez igazítva, melynek köszönhetően ismételt megrendeléseket nyerünk, bizonyítva ezzel, hogy a Bombardier egy megbízható partner.

 

Minden nagy cég sikertörténete mellett vannak nehéz és kihívásokkal teli időszakok is. Mi volt a legnagyobb kihívás a Bombardier Transportation Hungary Kft. részére?

Számos kihívással szembesültünk, mióta a Bombardier megvásárolta a gyárat. Új gyártócsarnokot építettünk, hegesztő robotokat telepítettünk és az évek során számos projektet indítottunk el, amelyek a mérnöki rajzok alapján az újonnan tervezett keretek prototípusának az építésétől egészen a sorozatgyártás kivitelezéséig terjedt. Azonban, jelenleg éljük a gyár történetének legfontosabb időszakát. A munkamennyiségünk jelentősen megnőtt, melynek teljesítése sok plusz feladatot ró ránk, a biztonságos munkakörnyezet biztosítása, a kiváló minőség megtartása és az ügyfeleink részére történő időbeli kiszállítás fenntartása mellett. Terveink között van a termelési struktúránk átrendezésével hatékonyabban kihasználni a rendelkezésünkre álló gyártási területet. Ugyancsak nagy kihívás számunkra az alkalmazottak toborzása, főleg hegesztőket, lakatosokat, CNC gépkezelőket keresünk. A stabil alaptudással és jó potenciállal rendelkező jelentkezőket a saját Hegesztő Oktató Központunkban képezzük tovább, hogy elérjék a szükséges szakértelmi szintet. Mindezek a tevékenységek külön erőfeszítést igényelnek az alkalmazottaktól, de ennek a helyzetnek a megoldása még fényesebb és biztosabb jövőt hoz majd a gyár számára.

 

A digitalizáció a jövő alapkövetelménye. Vannak jövőbeli tervek ezzel kapcsolatban? Vannak stratégiai tervek az innovációval kapcsolatban, hogy jobb termékeket és szolgáltatásokat biztosítsanak?

Igyekszünk felhasználni a legkorszerűbb technológiákat a termelés nyomon követéséhez, adatmegosztáshoz, minőségbiztosításhoz és már bevezettünk néhány digitális megoldást az elmúlt években. Folyamatosan arra törekszünk, hogy kihasználjuk a technológiai fejlődést az iparágunk lehetőségeihez mérten. Példaként megemlíteném a vázaink minőségellenőrzésére szolgáló GOM 3D koordinátamérő-rendszert és a gyártási státusz vizualizációjával egybekötött digitális ANDON eszkalációs rendszert. A folyamatos fejlesztési osztályon dolgozó kollégáink arra törekednek, hogy a digitális technológiák használatával egyszerűsítsék és hatékonyabbá tegyék a gyártási eljárásokat.

 

Készítette: Noémi Bačová, IPARI RIPORTOK

Kép forrása: Bombardier Transportation Hungary Kft.