A VIDEOTON háztartási kisgépek, ipari termékek valamint akkupakkok gyártására specializálódott leányvállalata immáron az autóipar számára is gyárt akkupakkot. A kaposvári tagvállalat egy német Tier-1-es autóipari beszállító számára szállít egy új, innovatív terméket. Ez a Li-Ion akkumulátorcsomag egy gépkocsikba beépülő e-call biztonsági rendszer részét képezi. A VIDEOTON nemcsak a mintagyártást végezte el, hanem a termékfejlesztés sikeréhez is jelentősen hozzájárult DfX szolgáltatásai révén. Ezen túlmenően a termék sorozatgyártásba vitelét is a kaposvári engineering csapat valósította meg teljes mértékben.

 

Mérnökeink a prototípust gyárthatóság és szerelhetőség szempontjából is több fejlesztő javaslattal egészítették ki, majd ezt követően megtervezték az akkumulátor csomag műanyagházát. Ennek során kihasználták 3D nyomtatójuk és  3D szkennerük termékoptimalizáláshoz nyújtott lehetőségeit is. A sorozatgyártáshoz tagvállalatunk gyártásfejlesztő mérnökei tervezték meg és építették meg a több szerelő automatából és teszterből álló szerelősort. Továbbá erre a projektre kifejlesztettek egy speciális nyomkövető rendszert is. A kaposvári tagvállalat ebben a gyártásban alkalmazott először lézerhegesztést, mint új technológiát.

A projekt sikeréhez az is jelentősen hozzájárult, hogy ki tudta használni a VIDEOTON vállaltcsoport integrált gyártási struktúráját. A vezérlő elektronikát az a VIDEOTON Autóelektronika Kft. szállítja be, amely teljes mértékben autóipari elektronikai termékek (szerelt NYÁK-ok, modulok) gyártására specializálódott. Számukra az ICT és funkcionális tesztelő berendezéseket a célgépek tervezésére és gyártására szakosodott VT-ASYST Kft. biztosította.

Kaposváron és Marcaliban a Videoton közel 300 fővel már csaknem 20 éve gyárt akkupakkokat a legkülönbözőbb piacok számára, úgy mint az általános felhasználású akkumulátorok, elektromos kéziszerszámok, elektromos kerékpárok, ipari alkalmazások, teljes körű gyártási és DfX szolgáltatást nyújtva vevői számára.