A Michelin bemutatta étteremkalauzának 37. kiadását: a MICHELIN Main Cities of Europe húsz ország harminchat városát térképezi fel, és összesen 2108 vendéglátóhelyet ajánl.

A Haas 1989 óta van jelen Magyarországon Hungarocandy Édesipari Kft. néven. Leányvállalatai Magyarországon kívül Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Ukrajnában és Oroszországban vannak. A győri központú cég 2001-től Ed. Haas Hungaria Kft. néven működik. A gyártás Jánossomorján történik, ahol 1994 óta a magyarországi piacon forgalmazott tradicionális Haas portermék-szortiment teljes palettája kerül előállításra. Forgalmazott termékeik között a PEZ cukorkák, a Mammer, a Capri-Sonne vagy a Fisherman´s Friend termékei szerepelnek. A cég egy családi tulajdonban lévő, családias hangulatú, és a család minden tagja számára hasznos és élvezetes termékeket kínáló vállalkozás, amely megalakulásától kezdve azon fáradozik, hogy az aktív, egészséges életmódot szolgálja és ennek fontosságára felhívja fogyasztói figyelmét.

A Kometa 99 Zrt. Magyarország legnagyobb húsfeldolgozó üzemei közé tartozik. Kiváló minőségű termékeikkel valóban kiemelkedő helyet foglalnak el az Európai Uniós országok piacán, de a világpiacon is1. Termékeik egyedisége és minőségi színvonala a gondosan válogatott sertésekből nyert alapanyagokban rejlik. Termékválasztékuk és árpolitikájuk tekintetében azt tartják szem előtt, hogy felelősséggel tartoznak a fogyasztókért, ezért jó ízű, jó minőségű termékeket gyártanak elérhető áron. Az Ipari Riportoknak adott interjúban Dr. Prohászka Balázzsal beszélgettünk, aki pályafutását a Kometa 99 Zrt.-nél tanácsadóként, valamint gazdasági igazgatóként kezdte 2010-ben, majd 2014-ben megbízták az ügyvezető  helyettesi feladatok ellátásával. Munkásságát a munkája iránti odaadása és szeretete jellemzi, mivel azon sikeres emberek közé tartozik, akik szeretik a munkájukat. Munkaszeretete a nehézségek megoldásában és a cég sikeres pályára állításában nyilvánult meg.

A Gallicoop Zrt. még a legnehezebb időkben is nyereséges volt. Minden évben 700-800 millió Ft-ot forgatnak vissza a fejlesztésekbe.

A csomagolásfejlesztések modernizálásának köszönhetően a húskészítmények versenyképessége folyamatosan növekszik.

A bohumíni BONATRANS GROUP részvénytársaság vasúti kétkerekes tengelyek alkatrészeinek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A vállalat termelésének nagy részét az európai ügyfelek számára gyártják.

A vállalat a bevétel jelentős részét a kutatásba, és a fejlesztésbe fekteti be. A forgalom mintegy 8%-át hosszú távú fejlesztésekbe fektetik be. A kutatás és fejlesztés csúcsterméke a BONAXLE® indukciós edzett tengely. Ez olyan átfogó tengelyes megoldás, amely növeli az egész kerékkészlet biztonságát és megbízhatóságát, ugyanakkor csökkenti az életciklus-költségét (LCC).

A nagy befektetések vállalata a környezetbarát ArcelorMittal Ostrava Kft.

Az ArcelorMittal Ostrava, Kft. a Cseh Köztársaság legnagyobb acélgyártói közé tartozik. A vállalat tevékenysége elsősorban a nyersvas feldolgozására, az acél felhasználására, valamint a kohászati iparra összpontosít.

Az elmúlt évben a porkibocsátást sikerült a minimumra csökkenteniük. A 2016-os évek ebből a szempontból is a legjobb eredménynek számít a vállalat történetében. Több mint 400 tonnával sikerült csökkenteni a porkibocsátás mértékét.  Nagy beruházás történt a környezetbarát kohó területén, hiszen 13 új berendezést 2015-re fokozatosan üzembe helyeztek.