Dr. Hoffmann Károly okleveles villamosmérnök (BME), egyetemi doktor. NBA diplomát szerzett Angliában a Brunnel Egyetemen. Karrierjét a GE-Tungsramnál kezdte, ahol hamar vezetői pozícióba került. Több mint 20 éve első számú vezetőként dolgozik, amerikai és finn elektronikai gyártóknál. Több mint 10 éve alelnök és ügyvezető igazgató a Sanmina-SCI Mo. Kft-nél.

 

Hogyan lesz valakiből egy piacvezető multinacionális vállalat sikeres felsővezetője? Milyen elveket követ munkája során?

Szerintem a siker titka a szakmai felkészültség mellett az ember személyes tulajdonságaiban is rejlik. Munkám során nagy hangsúlyt helyezek arra, hogy munkatársaimat tiszteljem, megbecsüljem és odafigyeljek rájuk, függetlenül attól, hogy a szervezeti hierarchiában hol helyezkednek el. Olyan célokat tűzök ki a beosztottjaim felé, amelyekkel tudnak azonosulni, és valódi, saját céljukként kezelik őket. Úgy gondolom, hogy minden munkatárs esetében a személyes meggyőződés és elkötelezettség alapvető fontosságú a sikeres működés érdekében. Szeretem, ha munkatársaim minden nap jó hangulatban, folyamatos javítás és fejlődés céljával érkeznek a munkahelyükre.

 

Mióta működik a cég, hány főt foglalkoztatnak, és milyen termékpalettával rendelkeznek?

Cégünk 20 éve működik Tatabányán, jelenleg több mint 1000 főt foglalkoztatunk. Elektronikai berendezéseket és részegységeket gyártunk a világ meghatározó cégei számára. Termelésünk nagyobbik része autóipari beszállítókhoz kerül, és rajtuk keresztül a termékeink megjelennek szinte az összes európai autómárkában. Műszaki szempontból a legbonyolultabb termékeink a telekommunikációs infrastruktúrába kerülnek beépítésre, itt elsősorban mikrohullámú és GSM telekommunikációs egységekre gondolok.

 

Ezek közül melyik termékük adja a legnagyobb forgalmat, és mitől válik ez a termék versenyképessé?

A tatabányai gyárban több mint 600 különböző terméket gyártunk, és heti szinten mintegy 200.000 terméket szállítunk ki. Meghatározó termék helyett inkább meghatározó termékcsoportról beszélhetünk. Ezek közül legjelentősebb az autóipari multimédiás berendezések és a telekommunikációs mikrohullámú adatátviteli egységek gyártása. Termékeink versenyképessége érdekében magasan képzett, speciális szaktudással rendelkező mérnököket alkalmazunk, és a gyártás során a legmodernebb technológiát képviselő gépeket és gyártóeszközöket használunk.

 

A költséghatékonyságban nagy szerepük van a beszállítóknak is. Hogyan választják ki őket, milyen elvárásoknak kell megfelelniük?

Beszállítóinkat legtöbb esetben a vevőinkkel közösen választjuk ki, és az alkatrészeink jellegénél fogva viszonylag limitált beszállítói körből választhatunk, akik tulajdonképpen a világ nagy elektronikai alkatrészgyártói. Magyarországi beszállítókat elsősorban technológia-fejlesztésre, gépek és gép-részegységek gyártására veszünk igénybe.

 

Kik az Önök versenytársai, és milyen esélyeik vannak a versenytársakkal szemben? Hogyan tudnak alkalmazkodni a piac kínálta helyzetekhez?

Az elektronikai szerződéses gyártásban igen erős konkurencia van a világon, Magyarországon is több nagy világcég is jelen van, akikkel nekünk napi szinten versenyezni kell. Piacon maradásunk illetve növekedésünk feltétele az, hogy termékeinket határidőre kiváló minőségben szállítsuk versenyképes áron, és vevőinknek plusz szolgáltatásokat is nyújtsunk, annak érdekében, hogy a termékeik költséghatékonyabban és jobb minőségben váljanak gyárthatóvá.

 

Az elmúlt időszakban milyen beruházásokra, modernizálásokra került sor?

Az elmúlt 5 évben a Sanmina-SCI Magyarország Kft több mint 7 milliárd forint beruházást hajtott végre, melynek keretében a gépparkunkat teljes egészében lecseréltük világszínvonalú automata berendezésekre és termelési területünket is bővítettük az épületen belül.

A következő 5 évben szeretnénk ezt a trendet folytatni, aminek megvalósításához állami támogatást is nyertünk. A vállalásunk értelmében a következő 5 évben további 6.2 milliárd forintot ruházunk be épület-átalakításra és az új gyártóterületek magas színvonalú gépekkel történő megtöltésére. Ezzel a beruházással 228 új munkahelyet hozunk létre Tatabányán.

 

Milyen kutatási-fejlesztési illetve innovációs tevékenységet szeretnének a jövőben megvalósítani?

Miután a Sanmina úgy aposztrofálja magát, mint gyártó a nagy márkák mögött, termékfejlesztési tevékenységre nem fókuszálunk, azonban az automatizálás, a folyamatfejlesztés és a termékek tesztelése területén több innovációs projektet is indítunk, illetve fejlesztési szolgáltatásokat is nyújtunk a vevőink számára.

 

Mekkora hangsúlyt fektetnek az oktatásra, a nyelvtanulási és szakmai képzésekre?

A technológiai fejlesztéseink következtében egyre magasabban képzett munkavállalókra van szükségünk, ennek érdekében rendszeresen tovább képezzük munkatársainkat, belső és külső képzések formájában, illetve szoros együttműködést ápolunk az Edutus Főiskolával is, ahol külön Sanminás csoport is szerez diplomát. Miután amerikai tulajdonú vállalat vagyunk, a szakmai kommunikáció nyelve az angol. Szinte minden irodai munkatársunktól elvárjuk az angol nyelvtudást, sőt alapszinten még az üzemi dolgozóknál is jó, ha ez megvan. Folyamatosan különböző szintű, a gyárba kihelyezett angol nyelvkurzusokat is szervezünk.

 

Mi motiválja Önöket a folyamatos megújulásra? Milyen élenjáró megoldásokat vezettek be? Mi a kulcsa a fejlődésnek, a sikernek?

Általánosságban igaz, hogy az iparban aki nem fejlődik folyamatosan, az előbb-utóbb elbukik. Ez az elektronikai iparban különösen igaz, hiszen egy gyorsan fejlődő technológiájú iparágról van szó. Számunkra nagyon fontos a minél magasabb fokú automatizálás, nem csak a termékek előállítása, hanem azok ellenőrzése során is. Az autóiparban elvárás az, hogy egy-számjegyű PPM szintet érjünk el, ami azt jelenti, hogy 1 millió eladott termékből kevesebb, mint 10 terméken lehet bárminemű gyártási hiba. Ezt a szintet csak úgy lehet elérni, ha az emberi beavatkozást és az emberi minőségügyi döntéseket minimálisra csökkentjük. Középtávon azt szeretnénk elérni, hogy a termék-előállítás során a termékek emberi kéz érintése nélkül készüljenek el. Természetesen ebben a helyzetben is szükség lesz jelentős létszámú munkavállalóra az anyagok biztosítása és a gépek üzemeltetése érdekében. Ebben az évben bevezettük a termelés és a raktár közötti anyagáramlás részleges automatizálását, amikor az alkatrész-beültető gépek automatikusan kikérik a raktárból a következő egy órára szükséges anyagokat, amit vezérelt robotkocsik visznek ki a gépsorok mellé. A minőségi követelmények mellett Magyarországon a munkaerő növekvő költsége és egyre nehezebb elérhetősége miatt nagyon fontos a folyamatok további automatizálása, ezért a jövő évtől egy robotizációs programot is elindítunk.