Az izgalmas jövő

Milyen lesz a jövőben a városi mobilitás? Szükségünk lesz még autókra? Hogyan tudjuk a városi közlekedést hatékonyabbá tenni? Az intelligens megoldások a helyes kérdés feltevésével kezdődnek. 

Kevesebb tulajdon. Több szabadság

Már alkalmazásokon keresztül adjuk ki ingatlanjainkat, közösségi terekben dolgozunk és a hétvégi shoppingolásaink után helybe hívjuk az autót. Amikor bármi, bármikor elérhető nem szükséges a javakat birtokolnunk. A jövő városaiban az autózás megosztásalapú és hatékonyabb lesz, mint valaha. És mindig ott lesz, mikor szükségünk van rá.

Kisebb forgalom. Még több város

A városi tér egyre inkább kiváltság. Ezzel egyidejűleg a mobilitás egyre csak növekszik. Megfigyelhető, hogy a városi közlekedés jelenlegi formája elérte a felső korlátját. Szeretnénk megszabadítani a városokat a felesleges dugóktól és járművektől és visszaadni a városi életteret az embereknek - intelligenciával, hatékonysággal és önálló közlekedéssel.

Vegyél el kevesebbet. Adj vissza többet

Az elektromos mobilitás a városokat tisztábbá és halkabbá teszi. És még tud ennél többet tenni - például visszaadni. Azt szeretnénk, hogy az elektromobiltás még ennél is többet érjen el: az autó akár egy intelligens energiatárolóként is működhet, így hozzájárulhat az energia-forradalomhoz. 

A holnap mobilitása

Hogyan tehetjük a városi mobilitást intelligensebbé, hatékonyabbá és fenntarthatóbbá? A smart vision EQ fortwo koncepcióautó választ ad a holnap mobilitásainak kérdéseire. 

Az autó önálló lesz

A smart vision EQ fortwo állandóan mozgásban van. Önállóan vesz fel és szállít oda, ahova csak szeretnéd, majd már készen is áll a következő utas fogadására. A mobilitás szabadidővé válik, amit arra használhatsz, amire csak szeretnéd - több kommunikációra, munkára vagy szórakozásra például. A városi közlekedés városi flow érzéssel párosul: intelligensen kontrollálva, hatékony forgalommal.

A mobilitás elektromossá válik

A smart EQ fortwo az elektromos erőátvitellel helyileg kibocsátásmentes. Az autó önállóan újratölti az akkumulátorait a vezetéknélküli töltőállomásokon, amik város szerte megtalálhatóak. Nem csak feltölti magát energiával, de vissza is adja, mikor szükség van rá - intelligens energiatárolásával támogatja az energiaforradalmat. 

A közlekedés intelligenssé válik

A smart vision EQ fortwo mindig ott van, ahol szükség van rá: A járműflotta teljesen önállóan és összekapcsoltan járja a várost, és folyamatosan tanul. Koncertek, dugó vagy bevásárlóközpontok: a "Big data"-nak és a swarm intelligenciának köszönhetően a flotta mindig tudja hol és mikor van rá szükség.

A megosztás még egyszerűbb lesz, mint valaha

A smart vision EQ fortwo a "carsharing" egy újabb korszakába lépett: nincs szükség arra, hogy szabad autót vadássz - az autó keres meg téged. A swarm intelligenciának köszönhetően a smart vision EQ fortwo mindig a közelben van, mikor szükséged van rá. Az 1+1 megosztási opciónak köszönhetően lehetséges a jármű megosztása egy második utassal, akinek hasonló az úti célja (és talán hasonló érdeklődéssel rendelkezik, mint te).

Minden autó a tiéd

A kapcsolódási pont az autó és közötted: a mobilod. Az infotainment, a kommunikációs lehetőségek és a belső tér kielégíti az igényeidet és érdeklődési köreidet, ezáltal a smart vision EQ fortwo-t tényleg a sajátodnak érezheted, amíg benne utazol.

Az utazás élménye. A smart vision EQ fortwo teljesen önállóan működik (Level 5). Ezért nincs szüksége sem kormányra, sem pedálokra. Mobil készülékkel hívható és önállóan szállít a kívánt helyszínre. Ha szeretnéd, meg is oszthatod a smart vision EQ fortwo-t egy másik utassal, akinek hasonló az úticélja.

 

Forrás: Mercedes-Benz