Az „Egészséges Magyarország 2014-2020” egészségügyi ágazati stratégia alapvetése, hogy Magyarország Kormánya elkötelezett az ország egészségügyi helyzetének további javítása mellett; egyik legfontosabb célkitűzése, hogy folyamatosan javuljon a magyar lakosság egészségi állapota. A megelőzés mellett fontos kormányzati célkitűzés, hogy a betegek gyógyulási esélyei tovább javuljanak. Ennek érdekében vette a Kormány állami fenntartásba az egészségügyi intézmények többségét, ami garanciát jelent a hatékonyabb, hosszú távon is biztonságos működésre. 

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. közel 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázaton kardiovaszkuláris, onkológiai és központi idegrendszeri gyógyszerkészítmények fejlesztésére. A vállalat több tucat hatóanyagot és gyógyszerkészítményt fejleszt a pályázati forrás bevonásával megvalósuló, 2017-ben megkezdett projekt keretében.

A Sanofi és az Ablynx, a Nanobodies® technológia felfedezésével és fejlesztésével foglalkozó gyógyszeripari vállalat végleges megállapodást kötött, amelynek értelmében a Sanofi felvásárolja az Ablynx összes, forgalomban levő törzsrészvényét, ezen belül az amerikai letéti jegyek (ADR), opciós utalványok és az Ablynx átváltható kötvényei alkotta részesedéseket, mégpedig Ablynx-részvényenként 45 euróért, amelynek összes tőkeértéke körülbelül 3,9 milliárd eurónak felel meg. Az üzletet a Sanofi és az Ablynx igazgatósága egyhangúlag jóváhagyta.

A vizsgálatban a cariprazine 1.5 mg-os dózisa a placeboval szemben az elsődleges végponton mért eredmények alapján hatásosnak bizonyult az I típusú bipoláris depresszióban szenvedő betegek esetében

A cariprazine hatásosságát és biztonságosságát I típusú bipoláris depresszióban szenvedő betegek esetében most már három törzskönyvi célú fázis III vizsgálat igazolja