At the Inspiring Hungary investor conference held this October, organised by the Hungarian Investment Promotion Agency, Mr Péter Noszek, CEO of Nestlé Hungary Ltd., told our magazine, among other things, the following word: “It is not about making money anymore, but it is about sustainability.” He knew what he was talking about as his company was setting an example to the world. Nestlé knows that someone has to start somehow.

A Michelin bemutatta étteremkalauzának 37. kiadását: a MICHELIN Main Cities of Europe húsz ország harminchat városát térképezi fel, és összesen 2108 vendéglátóhelyet ajánl.

A Haas 1989 óta van jelen Magyarországon Hungarocandy Édesipari Kft. néven. Leányvállalatai Magyarországon kívül Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Ukrajnában és Oroszországban vannak. A győri központú cég 2001-től Ed. Haas Hungaria Kft. néven működik. A gyártás Jánossomorján történik, ahol 1994 óta a magyarországi piacon forgalmazott tradicionális Haas portermék-szortiment teljes palettája kerül előállításra. Forgalmazott termékeik között a PEZ cukorkák, a Mammer, a Capri-Sonne vagy a Fisherman´s Friend termékei szerepelnek. A cég egy családi tulajdonban lévő, családias hangulatú, és a család minden tagja számára hasznos és élvezetes termékeket kínáló vállalkozás, amely megalakulásától kezdve azon fáradozik, hogy az aktív, egészséges életmódot szolgálja és ennek fontosságára felhívja fogyasztói figyelmét.

A Kometa 99 Zrt. Magyarország legnagyobb húsfeldolgozó üzemei közé tartozik. Kiváló minőségű termékeikkel valóban kiemelkedő helyet foglalnak el az Európai Uniós országok piacán, de a világpiacon is1. Termékeik egyedisége és minőségi színvonala a gondosan válogatott sertésekből nyert alapanyagokban rejlik. Termékválasztékuk és árpolitikájuk tekintetében azt tartják szem előtt, hogy felelősséggel tartoznak a fogyasztókért, ezért jó ízű, jó minőségű termékeket gyártanak elérhető áron. Az Ipari Riportoknak adott interjúban Dr. Prohászka Balázzsal beszélgettünk, aki pályafutását a Kometa 99 Zrt.-nél tanácsadóként, valamint gazdasági igazgatóként kezdte 2010-ben, majd 2014-ben megbízták az ügyvezető  helyettesi feladatok ellátásával. Munkásságát a munkája iránti odaadása és szeretete jellemzi, mivel azon sikeres emberek közé tartozik, akik szeretik a munkájukat. Munkaszeretete a nehézségek megoldásában és a cég sikeres pályára állításában nyilvánult meg.

A Gallicoop Zrt. még a legnehezebb időkben is nyereséges volt. Minden évben 700-800 millió Ft-ot forgatnak vissza a fejlesztésekbe.

A csomagolásfejlesztések modernizálásának köszönhetően a húskészítmények versenyképessége folyamatosan növekszik.

A bohumíni BONATRANS GROUP részvénytársaság vasúti kétkerekes tengelyek alkatrészeinek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A vállalat termelésének nagy részét az európai ügyfelek számára gyártják.

A vállalat a bevétel jelentős részét a kutatásba, és a fejlesztésbe fekteti be. A forgalom mintegy 8%-át hosszú távú fejlesztésekbe fektetik be. A kutatás és fejlesztés csúcsterméke a BONAXLE® indukciós edzett tengely. Ez olyan átfogó tengelyes megoldás, amely növeli az egész kerékkészlet biztonságát és megbízhatóságát, ugyanakkor csökkenti az életciklus-költségét (LCC).

A nagy befektetések vállalata a környezetbarát ArcelorMittal Ostrava Kft.

Az ArcelorMittal Ostrava, Kft. a Cseh Köztársaság legnagyobb acélgyártói közé tartozik. A vállalat tevékenysége elsősorban a nyersvas feldolgozására, az acél felhasználására, valamint a kohászati iparra összpontosít.

Az elmúlt évben a porkibocsátást sikerült a minimumra csökkenteniük. A 2016-os évek ebből a szempontból is a legjobb eredménynek számít a vállalat történetében. Több mint 400 tonnával sikerült csökkenteni a porkibocsátás mértékét.  Nagy beruházás történt a környezetbarát kohó területén, hiszen 13 új berendezést 2015-re fokozatosan üzembe helyeztek.