Az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején, mintegy 160 000 négyzetméteren épít az E.ON egy 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű naperőműparkot. A projekt megvalósításával az Audi Hungaria gyárterületén fog működni Európa legnagyobb épületen kialakított fotovoltaikus rendszere. Az építési munkálatok idén augusztusban kezdődnek, a tervek szerint 2020 januárjától indulhat a zöldenergia termelése.

2019-ben kb. 1300 fiatal kap lehetőséget arra, hogy szakmai pályafutását az E.ON-nál kezdje: Európa-szerte számos fiatal ipari tanuló, gyakornok, duális képzésben résztvevő, illetve végzett diák kezdi el karrierjét az E.ON-nál. Magyarországon például 125 fiatal vesz részt duális műszaki képzésben vagy gyakornoki programban az E.ON-nál, nagyobb részben villamos-, kisebb arányban gázipari területen. Törökországban közel 650 fiatal kap munkát az Enerjisánál, az E.ON és a Sabancı-csoport által közösen alapított energiavállalatnál, 150 fiatal kezdi meg szakmai pályafutását az E.ON-nál Nagy-Britanniában, 80 Svédországban.

A petrolkémia a vegyipar legdinamikusabban fejlődő ágazata. Jelentőségét tovább növeli az a tény is, hogy szervesen kapcsolódik a ma még fő energiaellátónak számító olajiparhoz: ugyanis a petrolkémiai technológiák alapvetően kőolaj-származékokat, ill. a kőolajtermeléshez közvetlenül kapcsolódó gázokat (tehát gáz- és folyadék állapotú szénhidrogéneket) dolgoznak fel alapanyagként. Magyarországon is találhatók olyan ipari létesítmények, melyekben ilyen technológiák működnek, közéjük tartozik MOL Petrolkémia Zrt. is, (korábban Tiszai Vegyi Kombinát, röviden TVK). Nevét egész Európában ismerik, hiszen az itt gyártott termékek felhasználása rendkívül népszerű többek között a bútor- és autóiparban. A vállalat például Németországba, Olaszországba, Ausztriába, Lengyelországba is szállít olyan alapanyagot, amiből mindennapi használati tárgyakat, tusfürdős, testápolós vagy éppen mustáros-ketchupos flakont készítenek.

Audi

Győr, 2017. november 2. Megkezdte munkáját, így a nagyvállalat rekord létszámú szakembert foglalkoztat. A 21 éves Szentgyörgyi Marcell elektrotechnikusként  végzett és karbantartó pozícióban kezdte meg szakmai pályafutását az Audi karosszéria-üzemében.

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja kiemelte: „Prémium minőségű termékeket a legjobb szakemberekkel tudunk biztosítani. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy munkatársainknak versenyképes javadalmazást és hosszú távú szakmai fejlődési lehetőségeket nyújtsunk.

Bízom benne, hogy Szentgyörgyi Marcell is megtalálja számításait az Audi Hungariánál.” A győri fiatalember a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolában végzett. Édesapja immár több mint 20 éve a vállalat munkatársa a gyártástervezés területén, fia az ő példáját követi.Marcell azért döntött az Audi Hungaria mellett, mert biztos munkahelyet és hosszú távú perspektívát lát az autógyártó vállalatnál.

GE

A digitális medicina, a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság, illetve a sportorvoslás területeit érintő kutatás-fejlesztési programokban működik együtt a jövőben a Debreceni Egyetem és a GE Hungary Kft.

Az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot 2017. június 29-én a írták alá a digitális iparvállalat és a felsőoktatási intézmény vezetői. Az együttműködés összhangban van a Debreceni Egyetem kiemelt fókuszterülete, az egészségipar kapcsán megfogalmazott intézményi célokkal, valamint a DE műszaki képzésének megújítására vonatkozó stratégiával is.

A České dráhy a.s. teljes állami tulajdonban lévő részvénytársaság amely közvetlenül a Közlekedésügyi Minisztérium hatáskörébe tartozik, amelynek a székhelye a Cseh Köztársaság fővárosában Prágában (Praha) székel. Az 1993-2002-es években ez a részvénytársaság úgy volt ismert mint Nemzeti Unitáris Vasúti Cég. Csak 1.1.2003-tól alakult át állami kézben lévő részvénytársasággá. Jelenleg a České dráhy a.s. biztosítja a nemzeti és nemzetközi személyszálítást és a leányvállalata az un. České dráhy Cargo a.s. gondoskodik a teherszállításról. A ČD a.s. csoport a 24 ezer alkalmazottjával a Cseh Köztársaság eggyik legnagyobb munkaadójának számít.

2014 november 10.-től a ČD a.s. vezérigazgatója és elöljárója Krtek Pavel. Ezen felül a munkáját segítik többek közt a négy helyettese. 2008-tól amikor is reorganizálták az állami részvénytársaságot a 4 helyettesnek a feladatai a következő módon oszlottak meg: egy helyettes felügyeli a személyes forgalmat a másik a gazdaságot a harmadik a cég tulajdonát felügyeli és az utolsó pedig a ČD a.s. teljessen átlátható működését kontrolálja.